Ajankohtaista

Neurologipäivien 2024 ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu

Neurologipäivien 2024 ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen on avattu. Ohjelma löytyy tästä ja ilmoittautumisohjeet sekä linkki ilmoittautumislomakkeelle tästä . Tervetuloa ilmoittautumaan!

Neurologipäivien 2024 abstrakti- ja potilastapauskilpailut on julkaistu

Neurologipäivien 2024 abstrakti- ja potilastapauskilpailut on julkaistu. Kilpailujen ohjeistukset sekä linkki lomakkeelle löytyvät tästä. Tervetuloa osallistumaan!

Neurologiaan erikoistuvien päivät 2024

Kuopiossa 20.-21.9.2024

Neurologiaan erikoistuvien päivien alustava ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu. Alustava ohjelma sekä ohjeet ilmoittautumiseen ja majoitusvaraukseen ovat liitteenä. Linkki ilmoittautumislomakkeelle löytyy sekä ilmoittautumisohjeistuksesta että tästä.

Tervetuloa Kuopioon!

Tätä videota ei kannata jättää katsomatta:

Proshade-tutkimushanke

Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa Proshade-tutkimushankkeessa tutkitaan jaettua päätöksentekoa ja erityisesti ammattilaisen ja potilaan tuottamaa tietoa (www.Proshade.fi). Kutsumme kaikki neurologit ja neurologiaan erikostuvat vastamaan n. 10 min kestävään kyselyyn aiheeseen liittyen. Linkki alla:

Vuoden nuori tutkija -palkinto Juho Joutsalle

Suomen Neurologinen Yhdistys jakaa Vuoden nuori tutkija -palkinnon ansioituneelle kliinisen neurologian tai neurotieteiden tutkijalle. Palkinto myönnetään neurologian professori, ylilääkäri Juho Joutsalle, joka on tutkinut aivoverkostoja ja neuromodulaatiohoitoja.

Neurologipäivien abstraktikilpailu avattu

HUOM! Neurologipäivien abstraktikilpailun jättöaikaa on jatkettu 29.9.2023 asti.

3.7.2023

Suomen Parkinson -säätiön apurahat haettavana 1.–31.1.2023

22.12.2022

Vuoden Neurologi -palkinto Aki Hietaharjulle

3.11.2022

Neurologipäivillä jaetaan arvostettu Vuoden Neurologi -palkinto neurologian erikoislääkärille, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut erikoisalansa kehitykseen. Palkinto myönnetään osastonylilääkäri, dosentti Aki Hietaharjulle, joka on huipputason diagnostikko, hoitava lääkäri, tutkija ja opettaja.

Neurologipäivillä tutustutaan HIFU-hoitoon

1.11.2022

Parkinsonin taudin ja muiden liikehäiriöiden hoitoon on viime aikoina saatu uusia vaihtoehtoja. Neurologipäivillä esitellään mm. HIFU-hoito, jolla hoidetaan erityisesti vapinaoireita.

Eero Rissanen: Kilpailukykyä verkostoitumisesta

28.10.2022

Keväällä Kansallisen neurokeskuksen johtajana aloittanut Eero Rissanen saapuu Neurologipäiville Bostonista. Viime vuosina Yhdysvalloissa työskennellyt Rissanen haluaa seuraavaksi vahvistaa suomalaisten neurotieteiden kilpailukykyä.

Neurologipäivien abstraktikilpailun jättöaikaa jatkettu

5.9.2022

Neurologipäivien abstraktikilpailun jättöaikaa on jatkettu 6.10. asti. 

Neurologipäivien 2022 yhteydessä järjestetään abstraktikilpailu, jonka tarkoitus on tuoda valokeilaan Suomessa tehtävää neurologian alan tutkimusta.

Vuoden Neurologi -palkinto 2022

31.5.2022

Suomen Neurologisen yhdistyksen (SNY) johtokunta on päättänyt kokouksessaan 23.5.2022 julistaa haettavaksi Vuoden Neurologi – palkinnon. Palkinto myönnetään neurologian erikoislääkärille, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut erikoisalansa kehitykseen Suomessa tai toimintaan paikallisella tai valtakunnallisella tasolla. Edellinen Vuoden neurologi – palkinnonsaaja oli Anna Maija Saukkonen Joensuusta (2018). 

Vapaamuotoiset perustellut ehdotukset palkinnonsaajaksi tulee tehdä 15.8. 2022 klo 16 mennessä Suomen Neurologisen yhdistyksen johtokunnan puheenjohtajalle professori Reetta Kälviäiselle sähköpostilla (reetta.kalviainen (at) kuh.fi) 

Palkinnonsaaja julkistetaan SNY:n Vuosijuhlassa 3.11.2022.

Erkki Kivalo -palkinto professori Perttu Lindsbergille

8.11.2021

Neurologipäivillä 4.11.2021 jaettiin järjestyksessä seitsemäs Erkki Kivalo -palkinto, joka myönnetään ansioituneelle ja yhä aktiivisesti toimivalle neurologille. Palkinto myönnettiinn Helsingin yliopiston neurologian professori Perttu Lindsbergille hänen ansioistaan kliinisen neurologian sekä neurologisen opetuksen kehittäjänä, aktiivisena neurologian ...

Erkki Kivalo -palkinto

19.4.2021

Arvoisa professori/Arvoisat Suomen neurologisen yhdistyksen jäsenet, Suomen Neurologisen Yhdistyksen johtokunta jakaa tänä vuonna Erkki Kivalo – palkinnon Neurologipäivillä ja pyytää teiltä ehdotuksia palkinnon saajaksi. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet Markku Kaste (2004), Riitta Hari (2006), Hilkka Soininen (2009), Matti Hillbom (2011), Timo ...

SNY vetovastuu siirtyi Kuopioon vuosille 2021-2022

3.3.2021

Suomen Neurologisen yhdistyksen kotina seuraavan kahden vuoden ajan toimii Kuopion Yliopistollisen sairaalan Neurokeskuksen Neurologian klinikka. Yhdistyksen johtokunnan puheenjohtajana toimii professori Reetta Kälviäinen, sihteerinä Anne-Mari Kantanen ja varainhoitajana Marja Niiranen ja koulutusvaliokuntaa luotsaa Valtteri Julkunen. Varapuheenjohtajana toimii professori Anne Remes Oulusta.